RAFINOVANÉ OLEJE

Oleje získané extrakciou za použitia vysokých teplôt a organických rozpúšťadiel upravené rafináciou. Tieto postupy umožňujú vyťažiť čo najviac oleja, čo však obmedzuje získanie látok dôležitých pre ľudský organizmus. Touto cestou získame čistý olej, ktorý bežne využívame v kuchyni. Pri rafinovaných olejoch sa voľné mastné kyseliny eliminujú počas procesu rafinácie, čo znamená, že spravidla dlhšie vydržia a sú tepelne odolnejšie ako za studena lisované oleje.


V súčasnosti už existujú dve varianty rafinácie olejov:

klasická rafinácia, ktorá nasleduje po extrakcii olejov organickými rozpúšťadlami

fyzikálna rafinácia, modernejšia, šetrná aj k životnému prostrediu, ktorá používa na rafináciu len oleje, ktoré sú za studena lisované.

REPKOVY OLEJ

Popis produktu:
Repkový olej ideálny pre široké použitie v kuchyni. Je vhodný na prípravu šalátov, majonéz ako aj na tepelnú úpravu pokrmov.

SLNEČNICOVY OLEJ

Popis produktu:
100% slnečnicový olej s lahodnou chuťou slnečnice. Vhodný na vyprážanie, fritovanie ako aj v studenej kuchyni.

parallax background
ZAUJALA VÁS NAŠA PONUKA?

Neváhajte nás kontaktovať


Kontaktovať