RAFINOVANÉ OLEJE
Oleje získané extrakciou za použitia vysokých teplôt a organických rozpúšťadiel upravené rafináciou. Tieto postupy umožňujú vyťažiť čo najviac oleja, čo však obmedzuje získanie látok dôležitých pre ľudský organizmus. Touto cestou získame čistý olej, ktorý bežne využívame v kuchyni. Pri rafinovaných olejoch sa voľné mastné kyseliny eliminujú počas procesu rafinácie, čo znamená, že spravidla dlhšie vydržia a sú tepelne odolnejšie ako za studena lisované oleje.
V súčasnosti už existujú dve varianty rafinácie olejov:
klasická rafinácia, ktorá nasleduje po extrakcii olejov organickými rozpúšťadlami
fyzikálna rafinácia, modernejšia, šetrná aj k životnému prostrediu, ktorá používa na rafináciu len oleje, ktoré sú za studena lisované.
REPKOVY OLEJ
Popis produktu:Repkový olej ideálny pre široké použitie v kuchyni. Je vhodný na prípravu šalátov, majonéz ako aj na tepelnú úpravu pokrmov.
SLNEČNICOVY OLEJ
Popis produktu:
100% slnečnicový olej s lahodnou chuťou slnečnice. Vhodný na vyprážanie, fritovanie ako aj v studenej kuchyni.